FORGOT YOUR DETAILS?

Zeytinin Tarihçesi

Zeytinin tarihçesi ile ilgili kesin bir bilgi olmamakla beraber, arkeolog ve paleo-botanikçiler yapmış oldukları araştırmalarda Akdeniz havzasında birçok değişik bölgede yabani zeytin verilerine rastlamışlardır. Zeytinin tarımsal anlamda ilk kullanımıyla alakalı verilere ise MÖ 6.000 yılına aittir ve Doğu Akdeniz’de  rastlanmıştır. Eldeki dokümanlar zeytinin buradan dünyaya yayıldığını göstermektedir. Son yıllardaki bazı çalışmalarda Mardin, Hatay, Kahramanmaraş şeridinde

Zeytinin Faydaları

Zeytin, kansere karşı etkili birçok maddenin yanı sıra A, D, E ve K vitaminleri de içermektedir. Sindirim bozuklukları, safra kesesi hastalıkları, özellikle bağırsak kanseri ve kalp rahatsızlıklarında etkili olan zeytinden istenilen yararı alabilmek için acısının yenmesi gerekmektedir. Yağı ise rafine değil sızma olarak tercih edilmelidir. Faydaları:

Ölümsüz Ağaç

Ölümsüz Ağaç: Zeytin Bugün Batı dillerinin tamamında değişik söyleyişleri olan  ‘oil’ kelimesi, eski Yunanca’da zeytin ağacı anlamına gelen “eleia” kelimesinden türemiştir. Zeytin yetiştiriciliğinin ilk insanlarla birlikte başladığı kabul edilmekte ve “zeytin bütün ağaçların ilkidir” denilmektedir. Zeytinin insanlık tarihindeki önemine tüm kutsal kitaplarda, yaratılış ve kuruluş efsanelerinde yer verilmektedir. Klasik mitolojide her tanrıya belirli bir ağaç atfedilir ve

Ezoterik

(Ezoterizm: Bir konudaki derin bilgilerin ve sırların ehil olmayanlardan gizlenerek, bir üstad tarafından sadece ehil olanlara inisiyasyon yoluyla öğretilmesidir. Ezoterizm bir din veya bir inanç sistemi değildir.) “Arınma ve Kutsanma.” Bugün zeytin ile ilgili elimizde bulunan belgelere bakıldığı zaman, zeytinyağının ağırlıklı olarak dini ayinlerde arınma ve kutsama maksadıyla kullanıldığı göze çarpıyor. Eski Mısır ayinleri, antik