FORGOT YOUR DETAILS?

Sıkça Sorulan Sorular

Zeytinyağında üretim ve saklama koşullarının sağlıklı olması, aldığınız yağın içinde %100 zeytinyağı olması, asit oranının düşük olması ve Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın izniyle üretilmiş olması çok önemlidir. Zeytinyağında sağlık ve kaliteyi elde edebilmek için güvendiğiniz marka zeytinyağını tercih etmelisiniz.

Zeytinyağı, doğrudan güneş almayan, oda sıcaklığında ve ağzı kapalı olarak saklanmalıdır. Isı ve ışık zeytinyağının düşmanlarıdır. Zeytinyağı farklı kokulardan da çok çabuk etkilenip bozulabilir. Zeytinyağı ışık almayan, serin ve kokusuz bir ortamda cam, seramik veya teneke kutularda saklanabilir. Uygun koşullarda 5 yıl saklanabilse de en iyisi 2 yılda tüketilmesidir.

Saf zeytinyağı kızartmalar için kullanılabilecek en iyi yağdır. İçeriğindeki antioksidanlar ve oleik asit sayesinde zeytinyağının yanma derecesi (210 C), ideal kızartma derecesi olan 180 C’nin üzerindedir. Mısır özü yağı, tereyağı gibi bitkisel yağların yanma derecesi 180 C ‘nin altındadır ve bu nedenle kızartma sırasında zehirli yan ürünlere dönüşürler. İyi zeytinyağını dört beş kez farklı kızartmalarda kullanabilirsiniz. Burada verilen değerler kaliteli saf zeytinyağı için geçerlidir. Daha düşük kaliteli zeytinyağlarının yanma derecesi daha düşüktür.

Son kullanma tarihi geçmiş ürünün sağlığa direk bir zararı yoktur. Fakat tadında acılaşma görülebilir, bu da midenizi rahatsız edebilir.

Yapısında karbon atomlarının yalnızca iki tanesi, çift bağla bağlı olan yağ türüdür. Araştırmalar tekli doymamış yağların, kan kolesterol düzeyini yükseltmediğini, hatta kontrol edilmesine yardımcı olduğunu göstermektedir. Tekli doymamış yağlar en çok zeytinyağında bulunur.

Yapılan son bilimsel araştırmalar, kalbimiz için yararlı besinlerin başında zeytinyağının geldiğini gösteriyor. Zeytinyağının kalp hastalıkları üzerindeki en önemli etkisi, kandaki kötü kolesterolü düşürmesidir. Kolesterol damarlarda birikerek kalp ve damar hastalıklarına yol açmaktadır. Zeytinyağı kandaki kolesterol miktarını kontrol ederek damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olmaktadır. Ancak zeytinyağının kalp ve damar sağlığımıza olumlu etkisi bununla sınırlı değildir. Zeytinyağı, tansiyonun kontrol altında tutulmasında da önemli bir rol oynamaktadır.

Çocuklar için beslenme, yetişkinler için olduğundan daha çok önemlidir. Çünkü, çocukluktaki beslenme, tüm yaşamı etkiler. Yaşamın ilk yıllarında beynin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi, beslenmeyle doğrudan bağlantılıdır. Çocuk beslenmesinde yağlar, yaşamsal bir rol oynar. Zeytinyağı, bu açıdan da vazgeçilmez bir besindir. Çünkü zeytinyağı, çocuk gelişiminde hayati önem taşıyan yağ asitlerini, anne sütüne eş miktarda içerir. Söz konusu yağ asitleri, çocukların kemiklerini güçlendirir.

Zeytin hasatında toplanan zeytinler, zeytin işliklerine götürülür. Burada zeytinler önce ezilir (bir değirmen ya da modern teknikle) sıcak veya ılık su kullanılarak sıkılır. Daha sonra su ile yağın ayrılması işlemi vardır. Üstten yağı maşrapa ile almak gibi çok basit yöntemlerle yapılabileceği gibi santrifüj kullanılarak da yapılabilir. Elde edilen yağ süzülür, kalitesi ölçülür ve uygunsa doğal olarak tüketilir, değilse rafine edilir.

Sızma; düşük asitli, (maksimum %0.8 asit) üstün tat ve kokuya sahip en makbul zeytinyağı türüdür. Zeytinin toplanmasından , üretimine ve saklama koşullarına kadar özel çaba gerektirir, tabiki bunun neticesi ilave maliyetler gerektiren bir üründür. Ancak zeytinin özü olan halis zeytinyağı sızmadır.

Zeytinyağlarının hiçbir çeşidinde kolesterol yoktur.

İklim, zeytin ağacının yetiştiği bölge, zeytinin toplandıktan sonra sıkılana kadar bekletilmesi, zeytinin erken veya geç toplanması, zeytinin her yıl renk, koku ve tat açısından değişiklik göstermesi, zeytinin sıkımında kullanılan yöntemler, zeytinyağının tat açısından farklılık göstermesine neden olur. Farklı bölgelerin farklı asit oranındaki yağları farklı tatlara sahiptir. İyi bir natürel zeytinyağı zeytin meyvesinin taze tat, koku ve aromasını içermeli, kusursuz olmalıdır.

Kalbimiz için yararlı besinlerin başında zeytinyağı gelir. Zeytinyağının kalp hastalıkları üzerindeki en önemli etkisi, kandaki kötü kolesterolü kontrol altına almasıdır. Böylece damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca tansiyonun kontrol altında tutulmasında da önemli bir rol oynar.

Zeytinyağının, Ayçiçek, soya, pamuk çekirdeği, mısırözü gibi bitkisel yağlardan en önemli farkı, hiçbir kimyasal işleme tabi tutulmadan ve yabancı katkı maddesi içermeden, doğal olarak üretilmesidir. Zeytinyağı, yağ asit dağılımı olarak, yüksek oranda tekli doymamış yağ asitleri içermektedir. Diğer sıvı yağlar ise (Ayçiçek, mısırözü, soya vb.) daha çok çoklu doymamış yağ asitleri içermeleri nedeniyle farklıdır. Vücudumuzda tekli doymamış yağlar kolesterolü kontrol ederek bizleri kalp-damar hastalıklarından korur.

Doğru. Zeytinyağı; cildi besler, cildin genç görünmesini, saçların kuvvetlenmesini ve parlamasını sağlar.

İspanya’da, İtalya’da ve Amerika’da yürütülen araştırmalar, zeytinyağının, katı ve sıvı yağlar arasında en kolay hazmedilen yağ olduğunu ortaya çıkarmıştır. Yemeklerden önce içilirse mideyi ülsere karşı koruduğu da biliniyor.

Zeytinyağı soğukta muhafaza edildiğinde donar. Ancak oda sıcaklığında kaldığı zaman kalitesi bozulmadan sıvı hale döner.

Zeytinden fiziksel işlemler uygulanarak elde edilen , hiçbir kimyasal işlem görmeyen berrak , yeşilden sarıya değişebilen renkte kendine özgü tat ve kokuda , tabii (natürel) halinde tüketilebilen , içerdiği serbest yağ asitleri 0.8’i geçmeyen zeytinyağları Natürel Sızma Zeytinyağıdır
Meyve kokulu , yeşil sarı ışıklı , biberimsi ama kadife yumuşaklığında natürel sızma zeytinyağının lezzeti ve kalitesi tartışılmaz.

Bu eşsiz lezzeti tatmak için sizde hemen sipariş verin.